• skyshowtime-1923-promo-1280x720

Sesong 2 av 1923 kommer

SkyShowtime har nå bekreftet at både Harrison Ford og Helen Mirren er i full gang med innspillingen av sesong 2.

1923 var nok en serie fra Yellowstone-universet vi ble hektet på. Taylor Sharidan vet hvordan man lager gode western-serier. Streiken i Hollowood gjorde at serien ble utstatt på ubestemt tid, men endelig kommer sesong 2 av 1923.

Suksesserien Yellowstone har de siste årene vært plaget av mye støy. Uenigheter mellom Kevin Costner og Taylor Sheridan om veien videre førte til slutt at hele serien ble kansellert. Heldigvis får vi andre del av sesong 5, som skal bli det endelige kapittelet i serien.

Da er det godt at vi har 1923. Spin-off serien ble en knallsuksess når den kom ut, og fikk raskt grønt lys for en oppfølger. Dessverre for fansen av 1923 ble sesong 2 utsatt på ubestemt tid. Den langvarige manusforfatter- og skuespillerstreiken som lammet Hollywood i fjor var hovedgrunnen, men nå skjer det endelig noe.

I et intervju med Deadline uttalte nemlig toppsjefen i SkyShowtime, Monty Sarhan, følgende om 1923, sesong 2:

They are filming a new season right now, Harrison Ford and Helen Mirren are hard at work.

Siden filmingen allerde er startet i Austin, Texas, kan vi kanskje håpe på en premiere av sesong 2 senere i år, tidlig neste år. Det hadde vært noe!

Harrison Ford i serien 1923 på SkyShowtime.

Kort oppsummering av 1923 så langt

I første sesong av serien 1923 følger vi forfedrene til familien Dutton fra “Yellowstone” tidlig på 1900-tallet i det fjellrike Vest-Amerika. Vi blir tatt med på reisen gjennom pandemier, historisk tørke, slutten av forbudstiden og begynnelsen av den store depresjonen. Ikke de enkleste forholdene for å starte ett liv, akkurat.

Sesong 1 endte på dramatisk vis, med Dutton-familiens ranch under angrep og to av familiemedlemmene, Spencer og Alex, revet fra hverandre på vei til Montana for å bistå familien.

Når kommer sesong 2 av 1923?

SkyShowtime har ikke kommet ut med en lanseringsdato enda. Men siden filmingen var planlagt å starte i juli i år. Men nå har blitt startet noe tidligere, og kan være ferdig i september, er det lov å håpe på at vi får første episode før slutten av 2024.

Hvor mange episoder er det i sesong 2?

Ryktene sier at det blir åtte episoder av sesong 2 av 1923. Dette er foreløpig ikke bekreftet av SkyShowtime selv. Men i et intervju med Fox News svarte skuespilleren Brendon Sklenar:

I will get a chance to film with my costars in the last eight episodes that we´re about to start.

Helen Mirren i serien 1923 på SkyShowtime.

Hva vi tror skjer i sesong 2

Vi forlot Montana og Dutton-familien i en ganske så dyster stemning. Familien stod i en pågående, og ganske så voldsom krig med en illsint, lokal sauebonde. I tillegg til en økonomisk krise. Den lokale, og ganske dystre, businessmannen Donald Whitfield har nettopp betalt ranchens eiendomsskatt. Dermed har han hele ranchen og familien i sin hule hånd. Med mindre Dutton-familien klarer å betale han tilbake og kjøpe han ut. Hvordan de skal klare dette, blir nok en av de pressende sakene i sesong to.

I tillegg blir nok godeste Spencer en avgjørende person i sesong to. Sesong 1 avsluttes med at Cara leser et av brevene hun har sendt til Spencer. Nå avhenger hele familiens arv av hvordan han håndterer krisen når han endelig ankommer Montana med sin Alex. Et par som vi forøvrig elsker! Her har castingen vært spesielt god.

Blir det en sesong 3 av 1923?

Neppe. Sheridan hintet opprinnelig om at 1923 ville bli en miniserie, som 1883 var, men har bekreftet at planen er at 1923 avsluttes etter sesong 2. Brandon Sklenar, som spiller Spencer Dutton har bekreftet dette:

It´s still limited, but I think of it as one piece, there´s just a split in the middle, but it´s all one piece. It will conclude.

Har du ikke sett 1923 enda? Da kan du se alle episodene her.